Startpagina Wetgeving

Omgevingsvergunningen zijn te omslachtig

Procedures voor omgevingsvergunningen kosten doorgaans veel tijd en moeite. Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) heeft de ambitie om de procedures voor die vergunningen nog in de loop van volgend jaar te versnellen en te vereenvoudigen.

Op de vraag van volksvertegenwoordiger Steven Coenegrachts (Open VLD) hieromtrent in de commissie Leefmilieu antwoordde minister Demir: “Er zijn in Vlaanderen te veel overbodige regels.” De minister streeft naar een heldere, transparante en duidelijke regelgeving met het oog op vereenvoudiging en juridische robuustheid.

Bij de evaluatie van het decreet van de omgevingsvergunningen waren en blijven diverse actoren betrokken, ook lokale overheden. De gemeenten dienen immers de meeste...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken