Startpagina Pluimvee

Fipronil in eieren - Vlaanderen stelt zich burgerlijke partij

Ook de diensten van de Vlaamse overheid zullen zich burgerlijke partij stellen in de zaak van de met fipronil besmette eieren. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege woensdag gezegd tijdens een vergadering over de fipronilcrisis in het Vlaams Parlement.

De bevoegde commissie van het Vlaams Parlement kwam twee weken geleden al eens samen over de fipronilcrisis. Vandaag/woensdag was er een opvolgvergadering in het Vlaamse halfrond. Landbouwminister Joke Schauvliege gaf er een overzicht van de vergaderingen en overlegmomenten die de voorbije twee weken hebben plaatsgevonden. Ze herhaalde er de plannen om een waarborgregeling uit te werken voor landbouwbedrijven. Voor niet-landbouwbedrijven is die piste ook onderzocht, maar daar lijkt volgens de minister voorlopig geen nood aan te zijn....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Positieve resultaten voor vaccin tegen vogelgriepvirus in Nederland

Pluimvee Twee vogelgriepvaccins werken effectief in de praktijk. Dat blijkt uit een veldproef in opdracht van het Nederlandse ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dat de vaccins in de praktijk werken, is een heel belangrijke stap richting het op grote schaal vaccineren van pluimvee tegen het vogelgriepvirus.
Meer artikelen bekijken