Startpagina Wetgeving

Vautmans en Vandenkendelaere tevreden: ‘Doel van 25% biolandbouw is ambitieus, maar onhaalbaar’

Europarlementsleden Hilde Vautmans (Open Vld) en Tom Vandenkendelaere (CD&V) reageren overwegend positief op de goedkeuring van de resolutie rond biologische landbouw in Europa. Beide staan ook achter de verwerping van het doel om 25% van het landbouwareaal om te zetten naar bio-areaal. Nu is het tijd voor een doordacht GLB Nationaal Strategisch Plan om bio in België te stimuleren.

Het was een ambitieus plan, het EU-actieplan voor de ontwikkeling van de biologische sector in Europa. Iets te ambitieus echter voor de 2 Europarlementsleden Hilde Vautmans (Open Vld) en Tom Vandenkendelaere (CD&V). Beide pleiten voor een betere realiteitszin als het gaat over de areaaleisen. Vlaanderen telde in 2020 593 biologische landbouwbedrijven, goed voor bijna 10.000 ha aan biologische landbouwgronden. Er is zeker nog groeipotentieel in onze regio, maar vraag en aanbod moeten op elkaar worden afgestemd. Een evolutie naar 25%...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken