Milkshake van peer en pistache
Een dessert of tussendoortje voor 2 personen. Melk en honing, dat klinkt klassiek. Pittiger wordt het wanneer je peren en pistachenoten toevoegt. Tijd voor herfstvruchten, hoera! Maar dat beetje zomer, dat mag gerust nog even blijven rondhangen van ons. Deze originele milkshake vraagt zo’n 10 minuten bereidingstijd.
Wat heb je nodig?
1 peer
50 g pistachenoten
1 banaan
250 ml melk
1 zakje vanillesuiker
2 el honing
partje citroen
Hoe ga je te werk?
Schil de peer en verwijder het klokhuis. Pel de banaan en snijd de peer en banaan in blokjes. Hak de noten fijn. Doe de fruitblokjes in een blender en voeg melk, honing en vanillesuiker toe. Mix fijn, voeg eventueel een bolletje vanille-ijs toe of wat extra melk.
Wrijf met een partje citroen rond de glasrand en dop het glas in de gehakte pistachenootjes. Vul de glazen met de milkshake. Lekker met enkele stukjes peer op een stokje.
Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op