Startpagina Varkens

Afrikaanse varkenspest op 15 km van Nederlandse grens

Op een varkensboerderij in de Duitse deelstaat Nedersaksen is een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest bevestigd. Het gaat om een boerderij in het district Emsland, vlakbij de grens met Nederland.

De Duitse overheid meldde op 2 juli dat er in de Duitse plaats Emsbüren, in de deelstaat Nedersaksen, landkreis Eemsland, Afrikaanse varkenspest (AVP) werd vastgesteld op een varkensbedrijf. Het bedrijf met 280 zeugen en 1.500 biggen ligt op slechts 15 km afstand van de Nederlandse grens, ten oosten van de provincie Overijssel. Het bedrijf werd op 3 juli geruimd en contactbedrijven worden onderzocht. Rondom het bedrijf is een beschermingszone van 3 km en een bewakingszone van 10 km ingesteld, waarin een vervoersverbod geldt en waar...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken