Startpagina Varkens

Vierde Pig Rentability Day in teken van transitie

Na tweemaal uitstellen, komt eindelijk de vierde editie van de Pig Rentability Day in zicht. Op 14 oktober strijkt dit tweejaarlijkse event voor en door de varkenssector neer nabij de hippodroom van Waregem. Het thema van deze editie is de ‘varkenssector in transitie’.

De Pig Rentability Day (PRD) is uniek in de sector. Niet minder dan 14 bedrijven, actief in toelevering van de varkenshouderij, zetten immers gezamenlijk hun schouders onder de organisatie van dit event. Voor deze vierde editie zijn dit Denkavit, DLV, ForFarmers, AgroLogic, Cid Lines, Hypor, Ceva, Merko, Debra Group, Duynie Feed, Elindus, VSI, ING en ook jouw krant Landbouwleven.

Corona, oorlog en PAS

De...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken