Startpagina Varkens

Geslaagde eerste editie varkensprijskamp op Agromarkt Gistel

Na de onheilspellende weerberichten, was de zon onverwacht toch van de partij op de eerste varkensprijskamp op de openluchtlandbouwbeurs AgroMarkt te Gistel. Dit zorgde dan ook onmiddellijk voor een behoorlijk grote publieke belangstelling en een gezellige sfeer.

In de eerste reeks kwamen er vijf stress-resistente beren van drie fokkers tegen elkaar uit. Deze beren konden in grote lijnen ingedeeld worden in twee types. Enerzijds beren met veel conformatie en spiermassa, maar met iets minder groei, en anderzijds grote lange beren met minder conformatie en duidelijk meer groei. De jury gaf de voorkeur aan het tweede type en vond in de beer Viko Arte Longa van Maurice Verlinden, Heist-Op-Den-Berg een waardige vertegenwoordiger. Deze beer werd ook meteen kampioen stress-resistente Piétrain aangezien er...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

PAS-reeks (13): Ammoniakemissiereductie op varkensbedrijven

Milieu In dit dertiende artikel van de PAS-reeks geeft het Agentschap Landbouw en Zeevisserij een overzicht van de maatregelen die in de varkenshouderij kunnen ingezet worden om de beoogde reductiedoelstellingen te realiseren. Daarnaast worden een aantal aandachtspunten meegegeven.
Meer artikelen bekijken