Startpagina Varkens

Varkenshouder Jeroen Koks (NL): “Sta dierenurine toe als kunstmestvervanger”

De Nederlandse varkenshouder Jeroen Koks heeft een duidelijke mening over de toekomst van het EU-mestbeleid: “Sta dierenurine toe als kunstmestvervanger en je bent van veel problemen af. Wellicht kan de EU dit in het voorjaar van 2023 meenemen bij het besluit over een nieuw nutriëntenmanagementplan waarbij ook naar nieuwe ‘groene’ kunstmestvervangers wordt gekeken.”

In de nieuwe Zonvarken-stal van de familie Koks in Winterswijk-Huppel groeien de biggen van geboorte tot slacht op in hetzelfde hok. Het is een van de modernste varkensstallen van Nederland, waarbij bij de bouw en inrichting echt aan alles is gedacht. De stal is dus zowel dier-, milieu- als klimaatvriendelijk, maar ook boer- en buurtvriendelijk.

De wortels van varkenshouder Jeroen Koks liggen op een gemengd bedrijf met koeien en varkens in het uiterste oosten van Nederland, in de buurtschap Huppel,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

PAS-reeks (13): Ammoniakemissiereductie op varkensbedrijven

Milieu In dit dertiende artikel van de PAS-reeks geeft het Agentschap Landbouw en Zeevisserij een overzicht van de maatregelen die in de varkenshouderij kunnen ingezet worden om de beoogde reductiedoelstellingen te realiseren. Daarnaast worden een aantal aandachtspunten meegegeven.
Meer artikelen bekijken