Startpagina Varkens

BePork-vertrekfiche ruimt plaats voor handiger en efficiënter digitaal e-VKI

De voorbije maanden werkte Belpork vzw aan een volledige heropbouw van het online traceringsplatform Tracy. Het vernieuwde platform is efficiënter en zorgt voor een verdere digitalisering van de varkenssector. De papieren vertrekfiche van BePork verdwijnt dus van het toneel.

Tracy is het online traceringssysteem dat Belpork vzw in 2006 ontwikkelde. Het maakt tracering van BePork (voorheen Certus)-gecertificeerd kwaliteitsvlees doorheen de volledige productiekolom mogelijk. Dit betekent dus van in het winkelpunt tot bij de varkenshouder. De tracering verloopt aan de hand van digitale traceringsdocumenten die door iedere schakel van de varkenskolom worden opgemaakt

Vernieuwing van de tool

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken