Startpagina Pluimvee

Al 14 miljoen euro schade door fipronilcrisis

Drie maanden nadat de fipronilcrisis in alle hevigheid is losgebarst, raamt de Boerenbond de totale schade voor Belgische pluimveehouders op zo'n 14 miljoen euro, bijna de helft meer dan bij een eerste berekening midden augustus. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen woensdag.

Vooral het fipronilvrij krijgen van de stallen blijkt een pak lastiger - en dus ook duurder - dan aanvankelijk gedacht.

Hoewel de fipronilcrisis al een tijdje over haar hoogtepunt heen is - in juli waren nog 86 Belgische pluimveebedrijven geblokkeerd, nu nog 11 - wordt nu pas duidelijk hoe zwaar de sector is getroffen. Door het gebruik van een verboden bloedluisbestrijdingsmiddel in kippenstallen bleven tientallen Belgische pluimveebedrijven maandenlang geblokkeerd. Tienduizenden eieren met te hoge...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Positieve resultaten voor vaccin tegen vogelgriepvirus in Nederland

Pluimvee Twee vogelgriepvaccins werken effectief in de praktijk. Dat blijkt uit een veldproef in opdracht van het Nederlandse ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dat de vaccins in de praktijk werken, is een heel belangrijke stap richting het op grote schaal vaccineren van pluimvee tegen het vogelgriepvirus.
Meer artikelen bekijken