Startpagina Voor ons gezin

Frambozenmousse

Deze yoghurtmousse met frambozen smaakt op elk moment van de dag: als ontbijt, vieruurtje of lekker licht dessert. Je hebt zo’n 3 uur nodig om het te bereiden voor 1 persoon.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

100 g frambozen

250 g yoghurt

1 tl honing

1 eiwit

1 blaadje gelatine (2g/blaadje)

1 el pistachenoten

Hoe ga je te werk?

Spoel de frambozen en mix de vruchten fijn.

Klop de yoghurt luchtig op met de frambozenmousse en de honing.

Klop het eiwit tot een stevige sneeuw. Laat de gelatine smelten in 1 eetlepel kokend heet water.

Roer de gelatine door het yoghurtmengsel en spatel er dan voorzichtig het eiwitschuim onder.

Schep in kleine glaasjes of potjes. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Versier met enkele frambozen, gehakte pistachenoten en honing.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken