Startpagina Granen

Akkoord tussen Oekraïne en Roemenië voor graantransport

Oekraïne en Roemenië hebben op 18 augustus een akkoord gesloten over het transporteren van graan. Dat is voor Oekraïne moeilijker sinds Rusland uit het graanakkoord gestapt.

Leestijd : 1 min

Roemenië en Oekraïne zullen volgens een gemeenschappelijke verklaring vernielde transportinfrastructuur herstellen. Het zou dan gaan over recent vernietigde infrastructuur aan de Donau en aan de Zwarte Zee. Daarbij zou volgens Oekraïne op 1 maand tijd 270.000 ton graan vernietigd zijn.

Met nieuwe controleposten aan de grens van Oekraïne en Roemenië zou het transport over de weg, via het spoor, via rivieren en via de zee vlotter moeten verlopen.

Goed voor 60% van graanexport

Premier Marcel Ciolacu van Roemenië hoopt dat 60% van de graanexport van Oekraïne straks via zijn land naar de rest van de wereld geëxporteerd kan worden. De transit van granen zou daarbij verdubbelen tot 4 miljoen ton per maand.

FVDL

Lees ook in Granen

Biowanze schept duidelijkheid over herkomst van tarwe

Granen Biowanze wilt duidelijkheid scheppen over foutieve informatie die circuleert over de herkomst van tarwe die ze in hun vestiging in Wanze gebruiken. Hierom informeerden ze landbouworganisaties en pers met een informatiedocument midden april.
Meer artikelen bekijken