Startpagina Paarden

Kunst en Ambachten op het Hof

Leestijd : 1 min

De Landelijke Gilde Izegem-Kachtem-Emelgem pakte op dinsdag 15 augustus uit met een kunstwandeling ‘Kunst en Ambachten op het Hof’. Via een wandeling van ongeveer 5 km werden een 8-tal landbouwbedrijven of landelijke woningen aangedaan. In oude en nieuwe gebouwen, zoals schuren, kelders, stallingen en serres, lieten ze de bezoekers werken van meerdere kunstenaars bewonderen.

Dit jaar was het centrale thema paardenkracht. Naast enkele kunstwerken rond dit thema kon je het Belgisch trekpaard in z’n volle glorie aan het werk zien tijdens een ploegdag op de hoeve van Pieter en Veronique Stragier-Wouters. Het werd een zonovergoten dag, met meer dan 30 °C op de thermometer. Een vliegend tapijt werd voor de gelegenheid vervangen door een ritje met een oude boerenkar in correlatie met de hoeve.

Ann Muys

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken