Startpagina Voor ons gezin

Lasagne van witloof met ham, kaas en aardappel

Witloofrolletjes 2.0 is een lasagne met laagjes ham, kaas en aardappel. Het is een heerlijk gerecht waarvan 4 personen na 50 minuten kunnen smullen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

800 g witloof

600 g bloemige aardappelen

8 sneetjes gekookte ham

150 g Postel hard (abdijkaas)

150 g Oud Brugge (geraspt)

600 ml melk

50 g boter

4 el bloem

peper

zout

nootmuskaat

Hoe ga je te werk?

Voorbereiding:

Verwijder de buitenste bladeren van het witloof en snij het bittere hart eruit.

Kook het witloof in gezouten water tot het net beetgaar is.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes, kook ze beetgaar gedurende 10 minuten in gezouten water.

Giet het witloof af en bewaar 250 ml kookvocht. Laat het witloof verder goed uitlekken.

Snijd het daarna in dunnere plakjes.

Laat de aardappelschijfjes uitlekken in een vergiet.

Maak de kaassaus:

Smelt de boter en voeg de bloem toe, roer droog en voeg er dan al roerende het kookvocht van het witloof toe.

Blijf roeren en voeg de melk toe.

Neem van het vuur en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Roer er 2/3 van beide soorten geraspte kaas door en roer tot een gladde saus.

Maak de ovenschotel:

Verwarm de oven voor op 190°C.

Leg afwisselen witloof, aardappel en ham in een ingevette ovenschotel. Lepel tussen iedere laag wat van de kaassaus.

Strooi er de rest van de geraspte kaas over en plaats 15 à 20 minuten in de oven, of tot alles mooi gegratineerd is.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken