Startpagina Actueel

BBB: stabiele factor geworden in Nederlandse politiek

Nederland ging op woensdag 22 november 2023 naar het stemlokaal voor de ‘Tweede Kamerverkiezingen’. De Nederlandse partij BoerBurgerBeweging (BBB) is blij met de uitslag. Volgens de laatste uitslag krijgen ze 7 zetels.

Leestijd : 2 min

Het resultaat is een stijging met 6 zetels sinds de verkiezingen van maart 2021. “Daarmee is BBB een stabiele factor geworden in het politieke landschap rechts van het midden”, klinkt het bij de partij. “Het geeft ons de mogelijkheid om de partij verder op te bouwen en samen met andere partijen verantwoordelijkheid te nemen voor een Iedere Dag BBBeter Nederland.”

“Na een spannende verkiezingscampagne, waarin enorm veel werk is verzet door al onze vrijwilligers en medewerkers, zijn we blij met de ontknoping”, zegt Caroline van der Plas. “Bij de oprichting van BBB was ons doel om binnen 10 jaar te komen tot 4 à 5 zetels. En kijk eens waar we nu staan!”

Lat lag hoog

“De verpletterende overwinning in alle provincies bij de Provinciale Statenverkiezingen legde de lat heel hoog voor deze vervroegde Tweede Kamer verkiezingen. Dat we slechts 4 jaar na onze oprichting al op 7 zetels staan, overstijgt al onze verwachtingen. Dit is een duidelijk signaal dat Nederland klaar is voor verandering en voor een Iedere dag BBBeter Nederland”, aldus Caroline van der Plas.

Verantwoordelijkheid nemen

Met BBB in het bestuur in 10 van de 12 provincies en 16 van de 21 waterschappen, met 137 Provinciale Statenleden, 19 gedeputeerden, 118 waterschapsbestuurders en 16 Eerste Kamerleden levert de partij een positieve bijdrage en bouwen ze dagelijks aan een beter Nederland. De partij wil laten zien dat ze verantwoordelijkheid nemen en perspectief bieden voor boeren, burgers en ondernemers en de regio’s in Nederland. “De regio’s waarvoor BBB altijd de frontstrijder is geweest en zal blijven”, klinkt het.

Speerpunten

Nu de resultaten van de Tweede Kamer verkiezingen bekend zijn, is het tijd om aan de slag te gaan stellen ze bij BBB. Ze zijn vastberaden om te werken aan speerpunten zoals het verminderen van immigratie, het verbeteren van bestaanszekerheid en het realiseren van meer woningen. Maar bovenal de menselijk maat, in de politiek en bij de overheid, weer bovenaan te zetten.

BBB neemt graag deel aan coalitiegesprekken voor een nieuwe regering, waarbij zij geen kiezers en daarmee geen enkele partij uitsluiten.

BBB

Lees ook in Actueel

Wolf die rondzwierf in woonwijken doodgereden

Veeteelt Na een zwerftocht van 4 dagen vanuit Hoogstraten naar Sint-Job-in-'t-Goor en Zoersel is de rondtrekkende wolf, die vaak op sociale media verscheen, vrijdagmiddag 10 mei doodgereden in Zoersel. Dat meldt de vzw Welkom Wolf.
Meer artikelen bekijken