Startpagina Granen

Rusland wil miljoenen ton graan uitvoeren

Na een recordoogst is Rusland van plan meer dan 65 miljoen ton graan uit te voeren. Dat heeft de Russische minister van Landbouw Dmitri Patroesjev bekendgemaakt.

Leestijd : 1 min

Rusland oogstte meer dan 151 miljoen ton graan en peulgewassen, waarvan 99 miljoen ton tarwe. Daarmee kan het zijn eigen noden dekken, maar ook een recordaantal ton uitvoeren richting ‘buitenlandse partners’, aldus Patroesjev.

In het vorige seizoen voerde Rusland een recordhoeveelheid van 60 miljoen ton graan uit. Het oogstseizoen 2023-2024 wordt de op een na grootste ooit voor Russisch graan. Het land oogstte ook meer rijst en aardappelen.

Na de inval in Oekraïne kreeg Rusland ook op landbouwproducten sancties opgelegd. De Russische president Vladimir Poetin beloofde in juli 25.000 tot 50.000 ton gratis graan te leveren aan verscheidene Afrikaanse landen.

Belga

Lees ook in Granen

Biowanze schept duidelijkheid over herkomst van tarwe

Granen Biowanze wilt duidelijkheid scheppen over foutieve informatie die circuleert over de herkomst van tarwe die ze in hun vestiging in Wanze gebruiken. Hierom informeerden ze landbouworganisaties en pers met een informatiedocument midden april.
Meer artikelen bekijken