Startpagina Pluimvee

Animal Rights legt dierenleed vast in een Wingens eierbedrijf, een update

Maandag stuurde Animal Rights alweer een undercoverfilmpje de wereld in: ditmaal een nachtelijk bezoek in de stallen van het eierbedrijf bvba Pyfferoen in Wingene. Hierop kwamen de nodige reacties, zoals die van ABS.

Het bedrijf met zes vestigingen houdt zo’n 130.000 leghennen voor de productie van scharreleieren. Die komen als scharreleieren in de winkelrekken of worden verwerkt. De winkelketen Lidl, waar onder andere de scharreleieren terechtkwamen, besloot om de samenwerking stop te zetten.

Op de beelden ziet men gewonde en zieke dieren, maar ook kadavers. “De leefomstandigheden van de dieren zijn vuil en stoffig. Uit frustratie en stress wordt er onderling veel gepikt. Het harde contact met de kooien leidt tot verwondingen, botbreuken en sommige dieren...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Positieve resultaten voor vaccin tegen vogelgriepvirus in Nederland

Pluimvee Twee vogelgriepvaccins werken effectief in de praktijk. Dat blijkt uit een veldproef in opdracht van het Nederlandse ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dat de vaccins in de praktijk werken, is een heel belangrijke stap richting het op grote schaal vaccineren van pluimvee tegen het vogelgriepvirus.
Meer artikelen bekijken