Startpagina Voor ons gezin

Torentje van carpaccio, ricotta en courgette

Ben je nog op zoek naar een fris aperitiefhapje? Dan is dit het ideale recept. De frisse smaken van de carpaccio en courgette, gecombineerd met de hartige en warme aroma's van de ricotta brengen je in zalige sferen. Na een bereiding van 40 minuten kunnen 4 personen dit verorberen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

0,50 courgette

1 bosje basilicum

1 teentje knoflook

1 vel kruimeldeeg

2 plakjes rundscarpaccio

80 g ricotta van Berloumi

4 half zongedroogde tomaten

20 g Brokkeloud Roeselare

2 el pijnboompitten

peper

zout

Hoe bereid je het?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Steek met een uitsteekring van 6 cm diameter 8 cirkels uit het kruimeldeeg.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, prik er enkele gaatjes in met een vork gaatjes en plaats ongeveer 12 minuten in de oven of tot de cirkeltjes mooi goudbruin zien.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Hak de zongedroogde tomaatjes grof.

Mix twee derde van de basilicum met de ricotta en de gepelde look glad. Kruid met peper en zout.

Snijd de courgette in dunne plakjes en grill ze kort in een hete grillpan. Kruid met peper en zout.

Snijd grove schilfer van de brokkelkaas met een dunschiller.

Bestrijk de gebakken kruimeldeegjes met de groene ricotta.

Beleg verder met de rundscarpaccio, een plakje courgette, enkele blaadjes basilicum, kaasschilfers, tomaatjes en pijnboompitjes.

Eindig met carpaccio en werk de torentjes af met een extra blaadje basilicum.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken