Quiche met witloof, blauwe kaas en druiven
Ben je verzot op quiche en niet bang om nieuwe combinaties te proberen? Dan moet je deze versie met witloof, blauwe kaas en druiven zeker eens maken. Deze quiche smaakt het best in de herfst en winter wanneer de grondwitloof op zijn lekkerst is. Na een bereiding van 75 minuten is dit gerecht klaar voor 4 personen.
Wat heb je nodig?
2 uien
500 g grondwitloof
2 el tijm
200 g blauwe druiven
1 vel kruimeldeeg
2 el frambozenazijn
1 tl kandijsuiker
2 eieren
250 g ricotta
150 g Pas de Bleu
boter
peper
zout
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180 °C
Beboter een bakvorm, bestuif met bloem en bekleed met het deeg.
Prik er met een vork gaatjes in.
Bedek de deegbodem met bakpapier, stort er bakbonen of bakparels op en bak het deeg 20 minuten blind in de oven.
Snijd de uien in ringen. Bak de ui in boter glazig. Voeg de druiven, azijn en suiker toe en schep om.
Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 5 minuten stoven.
Snijd het witloof in lengte door en bak ze in boter goudbruin en gaar.
Schep de rode ui met de druiven op de voorgebakken bodem.
Klop de eieren los met de ricotta en kruid met peper en zout. Giet dit over de druiven en ui.
Verdeel er nu het witloof over en verkruimel er de kaas over. Bestrooi met de tijmblaadjes en plaats 45 minuten in de oven.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.