Clafoutis van appel
Laat je betoveren door de smaak van clafoutis met appel, waar sappige appels baden in een licht, luchtig beslag. Het is een heerlijk dessert om van te genieten na elke maaltijd, zowel warm als koud. Na een bereiding van een uurtje kunnen 4 personen hiervan smullen.
Wat heb je nodig?
3 appelen (Golden)
3 eieren
60 g basterdsuiker
100 g bloem type 00
140 ml melk
140 ml room
20 g boter (gesmolten)
zout
boter
Hoe ga je te werk?
Beboter een ovenbestendige pan van ongeveer 22 cm diameter.
Schil de appelen en snijd ze in partjes. Snijd elk partje in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel ze over de bodem van de pan.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Klop de eieren los met de suiker. Voeg de gezeefde bloem en zout toe en klop verder tot er geen klontertjes meer zijn.
Voeg de gesmolten boter toe en vervolgens de melk en de room. Klop tot een lopend beslag.
Giet dit over de appelen en zet de pan ongeveer 45 minuten in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin ziet.
Werk de clafoutis eventueel af met poedersuiker. Dit dessert is zowel warm als koud lekker.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.