Startpagina Boerenprotest

Opnieuw boerenprotest in Madrid

In de Spaanse hoofdstad Madrid hebben zondag 17 maart honderden tractoren geprotesteerd tegen het Europese landbouwbeleid en voor betere prijzen voor hun producten. In de vroege ochtend waren boeren uit 5 gebieden naar de Spaanse hoofdstad vertrokken, waar ze verkeershinder hebben veroorzaakt. Volgens verslaggevers van de Spaanse publieke zender RTVE ging het om vreedzame protesten.

Leestijd : 1 min

Het gaat de boeren om betere betrekkingen tussen de bevolkingen van de steden en het platteland, aldus de boerenorganisatie Unión de Uniones in een mededeling.

De manifestanten trokken met hun voertuigen naar het ministerie van Milieu en vervolgens naar het ministerie van Landbouw. De boerenorganisatie waarschuwde voor hardere protesten, als er geen oplossingen komen voor de problemen in de landbouwsector.

De Spaanse boeren protesteren al meer dan een maand, net zoals hun collega's in andere Europese landen. Daarbij worden snelwegen, straten en toegangswegen naar havens en grote markten geblokkeerd.

De regering in Madrid had al enkele toegevingen gedaan, maar de boeren vinden die niet voldoende. Naast eerlijke prijzen vragen de Spaanse boeren ook een sterkere positie in de voedingsketen, strengere controles op invoer uit niet-EU-landen, minder milieuregels en minder bureaucratie.

Belga

Lees ook in Boerenprotest

Meer artikelen bekijken