Startpagina Boerenprotest

EU landbouwsurvey al 14.000 keer ingevuld

Al 14.000 landbouwers hebben de Europese landbouwsurvey over administratieve rompslomp ingevuld. Dat meldde Eurocommissaris van Landbouw Janusz Wojciechowski dinsdagochtend 19 maart tijdens de Landbouwcommissie van het Europees Parlement.

Leestijd : 1 min

Landbouwers zouden de online bevraging over hun ervaringen met de administratieve complexiteit van de Europese regelgeving al 14.000 keer ingevuld hebben. Dat zei de Poolse landbouwcommissaris Wojciechowski tijdens de vergadering van de europarlementscommissie Landbouw van 19 maart.

De Europese Commissie lanceerde de bevraging eerder deze maand als reactie op de boerenprotesten die al maanden woeden in de EU. Landbouwers kunnen de survey nog tot 8 april hier invullen. Halverwege april worden de eerste, voorlopige resultaten verwacht. Tegen de zomer moet de survey ‘ons in staat stellen om doelgerichte antwoorden te bieden’ op de administratieve obstakels waarmee boeren kampen, aldus Wojciechowski.

Dat de survey al zoveel respons kreeg, toont volgens Christiane Lambert ‘het belang van de bevraging’ aan. Op X roept de voorzitster van de Europese landbouworganisatie COPA-COGECA landbouwers op om de enquête in te vullen.

ThD

Lees ook in Boerenprotest

Meer artikelen bekijken