Startpagina Wetgeving

Boerenbond hoopvol over GLB-plannen maar noemt budget ‘grote onbekende’

Vandaag maakte Europees Landbouwcommissaris Phil Hogan zijn plannen bekend voor een nieuwe periode van het Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Met de “The future of food and farming” mededeling wordt het officiële startsein gegeven voor de discussie over de invulling van het nieuwe Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, dat dit jaar net 60 jaar bestaat.

De doelstellingen van het bestaande GLB worden evenwel grondig verruimd in de plannen van de Commissie. Zo wordt naast de voedselzekerheid en de aandacht voor vergroening – die we reeds kenden – duidelijk gekozen voor nieuwe uitdagingen waarmee Europa geconfronteerd wordt, zoals de klimaatverandering, de bio-economie, de werkgelegenheid op het platteland en innovatie en ontwikkeling. Men kiest uitdrukkelijk voor een GLB dat ‘future proof’ is.

De Europese Commissie geeft met deze mededeling duidelijk aan dat ze de evoluerende uitdagingen op economisch...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken