Startpagina Wetgeving

Juncker: "Binnen twintig jaar zal de echte concurrentie niet plaatsvinden onder staten, maar onder regio's"

Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker bezocht dinsdag de plenaire Kamer. In zijn toespraak blikte hij nog eens terug op de Belgische problemen om het licht op groen te zetten voor de ondertekening van het Europees-Canadese vrijhandelsverdrag CETA vorig najaar. "Wij zijn er niet om het werk van België te doen. België moet zelf zijn werk doen", zo verklaarde de heer Juncker.

"Ik hield niet van de kritiek, met name in het zuiden van het land, dat de Europese Commissie niet geluisterd had naar het parlement in Namen. Het was de plicht van de federale regering en de regeringen van de gewesten om het onder elkaar eens te raken, in plaats van de Europese Commissie te beledigen", zo verklaarde de heer Juncker.

Belgisch akkoord te laat

Hij heeft naar eigen zeggen respect voor de bevoegdheidsverdeling binnen België, maar "de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken