Startpagina Varkens

Varkenshouders zoeken naar meer kennis rond diergezondheid

“Graag meer onderzoek en praktische kennis rond alternatieven voor antibiotica, rond vaccinatiestrategieën en rond varkensgerelateerde ziektekiemen.” Diergezondheid was hét antwoord dat door de Vlaamse varkenshouders het meest werd aangekruist in een grootscheepse enquête van het Varkensloket.

De enquête (eerste helft 2017) peilde naar wensen en behoeften: Welke kennis en welk soort onderzoek hebben varkenshouders zeker nodig in de komende jaren? Wat ontbreekt er op dit moment? En wat wil u uit de wetenschappelijke bevindingen halen?

De hiaten werden doorgespeeld aan de leden van het Praktijkcentrum Varkens. In hun sectoradviesactiviteiten (vroeger voorlichting genoemd) in 2018 focussen het Varkensloket, Departement Landbouw en Visserij en het Praktijkcentrum Varkens in het bijzonder op de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken