Startpagina Wetgeving

Geen Europees verbod op verbranden bomen voor hernieuwbare energie

Ondanks de oproep van honderden wetenschappers wil het Europees Parlement geen dam opwerpen tegen het verbranden van bomen voor hernieuwbare energie. Dat bleek gisteren in Straatsburg bij de stemming over een belangrijk pakket maatregelen voor hernieuwbare energie.

De Europarlementsleden toonden zich ambitieus bij de voorbereiding van de nakende onderhandelingen met de lidstaten over hernieuwbare energie. Ze willen dat 35 procent van de Europese energieconsumptie tegen 2030 uit hernieuwbare bronnen wordt gehaald. De lidstaten houden het op 27 procent.

Milieuorganisaties reageren wel ontgoocheld dat het parlement geen maatregelen verdedigt tegen het verbranden van boomstammen en -stronken in biomassacentrales. Vorige week nog hadden honderden wetenschappers een oproep gelanceerd om die praktijk te stoppen. Bomen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken