Startpagina Varkens

Nederland: 200 miljoen voor versterking varkenshouderij

De Nederlandse overheid wil varkenshouders die willen groeien, helpen dat op een duurzame manier te doen. Tegelijk worden varkenshouders die willen stoppen, eveneens geholpen. Hierdoor wordt de totale geuroverlast in gebieden met een hoge concentratie vee tegengegaan en daalt het aantal varkens. Het Nederlandse kabinet trekt € 200 miljoen uit voor de operatie.

Dit schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Minister Schouten: “We zien dat in diverse delen van het land enerzijds discussies ontstaan over hoe om te gaan met geuroverlast in veedichte gebieden en anderzijds de varkensboeren klem zitten met hun bedrijf.”

Het kabinet kiest ervoor de problematiek te lijf te gaan door samen te werken met provincies, gemeenten en de landbouwsector zelf. “Met de sanering en verduurzaming slaan we meerdere slagen tegelijk: we ondersteunen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Consortium ontwikkelt vaccin tegen AVP

Varkens Het Spaanse farmaceutische bedrijf Hipra leidt een consortium met een tiental partners om een vaccin te ontwikkelen tegen de Afrikaanse varkenspest (AVP), zowel voor commerciële varkens als voor wilde everzwijnen.
Meer artikelen bekijken