Startpagina Schapen

Twee wolven actief in Vlaanderen

Voor het eerst sinds maanden zijn er opnieuw schapen gedood door een wolf. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos maandag. Het staat zo goed als vast dat de schapen door een wolf zijn gedood. Intussen is ook duidelijk dat er twee dieren actief zijn.

In de buurt van twee Limburgse natuurgebieden - Bosland en het militair domein Kamp van Beverlo - zijn sinds vorige week negen schapen gedood. Vermoedelijk werden ze door een wolf gedood. "Zo goed als zeker is dit door een wolf gebeurd. Honderd procent zeker zijn we pas na de resultaten van de DNA-stalen", aldus Marie-Laure Vanwanseele van het Agentschap voor Natuur en Bos.

De eerste melding van dode schapen kwam begin vorige week uit een kudde in beheer van het Agentschap voor Natuur en Bos en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Schapen

Q-koorts bij Nederlandse melkschapen

Actueel Op een melkschapenbedrijf in Brakel (Nederland) is Q-koorts vastgesteld. De besmetting werd gevonden via de landelijke tankmelkmonitoring uitgevoerd door Royal GD. Het nationaal referentielaboratorium voor dierziekten Wageningen Bioveterinary Research (WBVR, deel van Wageningen University & Research) heeft de diagnose inmiddels bevestigd.
Meer artikelen bekijken