Startpagina Wetgeving

Zaak Huts pas in december gepleit

De zaak van de boeren die de verkoop betwisten van landbouwgrond van het Gentse OCMW aan Fernand Huts, de topman van Katoen Natie, wordt op 11 december gepleit. Dat heeft de rechtbank van eerste aanleg in Gent dinsdag beslist. Ook het bedrijf van Huts dat de gronden kocht, werd gedagvaard in de zaak. “Dat doen we om te vermijden dat het OCMW onontvankelijkheid pleit”, legt advocaat van de landbouwers Nic Reynaert uit.

Huts had in 2016 via een Luxemburgse vennootschap 450 hectare Zeeuws-Vlaamse landbouwgrond gekocht van het Gentse OCMW voor € 17,5 miljoen, ongeveer € 39.000 per hectare. Belgische landbouwers vragen de ontbinding van de verkoop, omdat het stuk grond volgens hen niet als één geheel mocht verkocht worden.

De gronden zijn geregistreerd als 72 percelen en moesten daarom in verschillende loten verkocht worden, zegt Reynaert. “Op die manier konden de boeren niet meedingen naar de goedkope landbouwgrond. We spreken over een verkoopprijs van € 39.000...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken