Startpagina Varkens

ABS klaagt protectionistische varkenspestmaatregelen bij EU aan

Het ABS ziet grote afnemers in Duitsland en Nederland uit protectionistische motieven Belgische varkens weigeren, onder het mom van Afrikaanse varkenspest. ABS gaat dit aanklagen bij de Europese Commissarissen voor Landbouw, Mededinging en handel.

Na de vaststelling van Afrikaanse varkenspest bij everzwijnen in België op 13 september ll. werden op federaal en gewestelijk niveau verschillende initiatieven genomen om de besmetting in de everzwijnpopulatie in te dijken en het overslaan van het virus naar gedomesticeerde varkens te vermijden.

Scherpe daling varkensprijzen

Het Algemeen Boerensyndicaat was sinds 13 september vragende partij om snel en kordaat in te grijpen, wat woensdag bekrachtigd werd tijdens een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken