Startpagina Wetgeving

Landschap vzw verwijt Boerenbond en jagers een "verzuurde kijk" op natuur

Met de positieve boodschap 'Welkom Wild' opent de vzw Landschap de jacht op degenen die de terugkeer van wilde dieren in onze natuur als problematisch ervaren. De vzw schiet met name met scherp op de wereld van de jacht en de Boerenbond, die een "verzuurde kijk" hebben op natuur en maatschappij, aldus afgevaardigd bestuurder Jan Loos van Landschap vzw maandag in een persbericht.

Everzwijnen vervullen namelijk een sleutelrol in onze natuur, stelt de vzw. Door hun wroetgedrag zorgen ze bijvoorbeeld voor kiemplekken in bossen en bosranden, waardoor ze een onnavolgbare positieve impact hebben op onder meer bosverjonging en bosuitbreiding. Nu, na een periode van eeuwenlange vervolging en uitroeiing, grote wilde dieren eindelijk terugkeren naar onze streken, probeert "een kleine minderheid van landbouwers en jagers" elke comeback voor te stellen als een probleem, door het dier in kwestie te voorzien van het woord "probleem" (probleembevers', 'probleemvossen', '...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken