Startpagina Wetgeving

Voorschot basisbetaling en premie jonge landbouwers 2018 uitbetaald

Het Departement voor Landbouw heeft onlangs een voorschot van 70% op de basisbetaling en op de premie voor jonge landbouwers voor de campagne 2018 uitbetaald aan de landbouwers die een geldige steunaanvraag hebben ingediend. Door een overschrijding van het budgettair plafond van de premie voor jonge landbouwers werd een verlaging op de uitbetaalde premie toegepast.

De betaling heeft betrekking op de Vlaamse en de eventuele Waalse betalingsrechten van Vlaamse landbouwers. De betalingsrechten die worden toegekend uit de reserve, zijn nog niet opgenomen in deze voorschotbetaling. De premie voor jonge landbouwers wordt toegekend voor maximum 90 subsidiabele hectares.

Aangezien de exacte overschrijding van het budget nog niet bepaald kan worden, werd een voorlopige overschrijdingscoëfficient van 0,70 gehanteerd. De landbouwers die recht hebben op de premie voor jonge landbouwers, kregen een extra betaling van €43,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken