Startpagina Wetgeving

WTO onderzoekt antidumpingheffingen diepvriesfrieten

Op vraag van België gaat de Europese Commissie in de schoot van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) consultaties aanknopen met Colombia over de antidumpingheffingen op diepvriesfrieten. Dat heeft de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vrijdag aangekondigd na overleg met de Europese handelsministers in Brussel.

Colombia heft sinds november antidumpingtaksen op de import van diepvriesfrieten uit België, Nederland en Duitsland. Volgens de regering in Bogota drong de maatregel zich op omdat de frieten tegen dumpingprijzen werden ingevoerd. Minister van Landbouw Andrés Valencia Pinzón sprak van "een historische beslissing" om de nationale productie te beschermen.

De Colombiaanse maatregelen zijn volgens Reynders echter "niet aanvaardbaar". "We proberen een zeer goede handelsrelatie met Bogota te hebben, maar die moet gebaseerd zijn op regels en dus zonder...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken