Startpagina Wetgeving

Boete voor misnoegde leverancier die aardappelen op oprit opkoper Clarebout dumpte

Een aardappelteler uit Zonnebeke is op maandag 1 april veroordeeld voor sluikstorten, nadat hij een grote lading rottende aardappelen dumpte op de oprit van een woning in Geluwe. Hij kreeg een boete van €800, waarvan de helft effectief.

De beklaagde leverde aardappelen aan Clarebout Potatoes, maar er ontstond een conflict tussen de firma en de aardappelleverancier. Op 31 augustus vorig jaar escaleerde de discussie. “De beklaagde vond er niets beters op dan de rottende groenten bij mijn cliënt in de voortuin te dumpen. Niet minder dan twee ton rottende aardappelen”, argumenteerde de advocaat van de burgerlijke partij tijdens het proces.

De burgerlijke partij was de opkoper, de tussenpersoon tussen Clarebout Potatoes en de leverancier. Die laatste ontkende echter dat hij de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken