Startpagina Wetgeving

Boerenbond vreest vertraging Map 6, ABS mordicus tegen

Het is niet zeker of het nieuwe mestactieplan (MAP6) nog deze legislatuur door het Vlaams Parlement zal goedgekeurd worden. Boerenbond heeft inhoudelijke bezwaren maar hoopt dat het proces snel afgerond kan worden, omdat boeren baat hebben bij duidelijkheid. ABS is mordicus tegen het MAP6 zoals dat nu wordt voorgesteld, wat het liet blijken met diverse acties, ook langs de Ronde van Vlaanderen.

Parlementsvoorzitter Jan Peumans gaat in op de vraag van oppositiepartijen Groen en sp.a om een advies te vragen bij de Raad van State en op de vraag van Hermes Sanctorum (onafhankelijke) om ook een advies van de bevoegde adviesraden te vragen.

De mestvervuiling van de Vlaamse rivieren is te hoog. In het Mestrapport 2018 bleek eind vorig jaar nog dat bij 28% van de metingen de nitraatnorm werd overschreden, terwijl de regering op hooguit 5% had gemikt. De Vlaamse regering bereikte onlangs een politiek akkoord over het MAP6. Dat plan moet de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken