Startpagina Wetgeving

Architecten vragen om uitstel voor omgevingsvergunning

De architecten maken zich grote zorgen over de volledige omschakeling op de omgevingsvergunning op 1 juni 2017. Zolang het systeem blijft haperen, kan de invoering het best uitgesteld worden. Dat zegt de beroepsvereniging Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV). De organisatie steunt ook het voorstel van Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) om een crisiscel op te richten.

Dat de invoering van de omgevingsvergunning, de samenvoeging van de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning, niet van een leien dakje loopt, was al bekend. Het systeem moest eigenlijk op 23 februari worden ingevoerd, maar omwille van problemen met de software hebben de meeste Vlaamse steden en gemeenten uitstel gevraagd. Dat uitstel is mogelijk tot 1 juni. Dan volgt de algemene invoering.

Maar volgens architectenvereniging NAV blijven er problemen opduiken met het systeem achter de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken