Startpagina Buitenland

Europa denkt na over vernieuwd bosbeleid

Op de Europese landbouwraad van volgende week wordt nagedacht over een bosstrategie na 2020. “Bossen zijn als ecosysteem van cruciaal belang voor het aangenaam van uitdagingen op het vlak van groene economie, klimaatneutraliteit, nulverontreiniging, biodiversiteit, plattelandsgebieden...”

De huidige EU-bosstrategie loopt tot 2020. De Raad Landbouw & Visserij onderkent dat er nagedacht moet worden over een nieuwe strategie. “Duurzaam bosbeheer is een alomvattende benadering om de milieudimensie, de sociale dimensie en de economische dimensie van de vereiste transities aan te pakken en daarbij het verleden van meerdere diensten te bevorderen.” Zo speelt de houtsector een sleutelrol bij de ontwikkeling van de groene, circulaire economie.

Er wordt onder andere voorgesteld om bosgerelateerde beleidsmaatregelen beter te gaan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Buitenland

“Als Oekraïne verliest, dan loert er een wereldoorlog om de hoek”

Actueel Landbouwjournalist Iurii Mykhailov en landbouwer Tom Van Goey zijn het erover eens: ze hadden nooit gedacht dat de oorlog in Oekraïne zo lang zou duren. Twee jaar nadat Poetin zijn troepen de opdracht gaf om het land langs verschillende kanten aan te vallen, lijkt vrede echter nog niet in zicht. “Het Westen moet Oekraïne steunen, want Poetin heeft ook Europese landen op zijn verlanglijstje staan.”
Meer artikelen bekijken