Startpagina Wetgeving

Borsus wil Waalse actie tegen everzwijnen

Federaal landbouwminister Willy Borsus (MR) toont zich dinsdag bezorgd over het groeiende aantal everzwijnen in Wallonië. Borsus vraagt actie van zijn Waalse cdH-collega René Collin, met wie hij volgend jaar wellicht de strijd aangaat om de de burgemeestersjerp in Marche-en-Famenne.

De Waalse everzwijnenpopulatie is de laatste dertig jaar verviervoudigd en vormt een reëel gevaar voor de landbouw. Bij sommige landbouwers lopen de verliezen op tot tien procent van de productie, aldus Borsus. Naast een verlenging van het jachtseizoen, vraagt hij bijkomende maatregelen om contact te vermijden tussen wilde en gedomesticeerde dieren, om zo het risico op ziektes te beperken.

"Ik ondersteun uiteraard de jacht, net als de belangrijke inspanningen die al geleverd zijn door jagers. Maar zonder bijkomende concrete acties om het aantal...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken