Startpagina Wetgeving

Debat over genetische modificatie: “Het gaat over hoe je over landbouw denkt”

Op dezelfde faculteit waar professor Marc Van Montagu nu meer dan 40 jaar geleden de eerste genetische modificatie ter wereld mocht aankondigen, ging vorige week een levendig debat over deze omstreden technologie door. De beide studentenverenigingen verbonden aan de Gentse faculteit bio- ingenieurswetenschappen nodigden drie wetenschappers uit om hun standpunt terzake uiteen te zetten.

De studenten van de Vlaamse Levenstechnische Kring (VLK, voorheen de Vlaamse Landbouwkundige Kring) en die van de Gentse afdeling van de Internationale Associatie van Landbouwstudenten (IAAS) zorgden voor een boeiend panel.

In het kamp van de voorstanders van genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s), en landbouwgewassen in het bijzonder, tekenden dr. René Custers van het Vlaams Instituut Biotechnologie (VIB) en Benjamin Laga van Bayer present. Professor Petra De Sutter, senator voor Groen en hoofd...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken