Startpagina Wetgeving

Boerenbond vraagt stopzetting Antwerpse havenuitbreiding

De Raad van State vernietigde vrijdag een deel van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor de uitbreiding van de haven van Antwerpen. Boerenbond dringt er nu op aan het grondgebruik snel recht te zetten en daarbij, waar mogelijk, terug te gaan naar de situatie van voor de goedkeuring van het GRUP.

De gedeeltelijke vernietiging van het GRUP Zeehavengebied Antwerpen betekent dat de in te richten natuurgebieden opnieuw de agrarische bestemming krijgen en dat de onteigeningsplannen in deze gebieden niet meer bestaan. Een deel van de verworven terreinen is nu al ingericht als natuur, wat onomkeerbaar is. Boerenbond vindt het essentieel dat die terreinen kunnen blijven dienen als compensatienatuur gekoppeld aan havenontwikkeling.

“Mijn boodschap aan het havenbestuur en aan de Vlaamse regering is duidelijk: geen extra...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken