Startpagina Actueel

Slachthuis Adriaens kan activiteiten verderzetten

Gisteren kreeg gedelegeerd bestuurder Pascal De Clerck van Etn. Adriaens in Zottegem goed nieuws. Het faillissement tegen de holding Anlofia, waartoe het slachthuis behoort, werd in hoger beroep teniet gedaan. “We hopen dat de angst van onze leveranciers daarmee gekenterd wordt en we binnenkort terug op volle toeren kunnen draaien.”

Leestijd : 2 min

Eind januari werd Anlofia, de holding van de vleesbaronnen Verbist, failliet verklaard.

Het bedrijf Veviba van de familie Verbist kwam in 2018 in opspraak door aantijgingen van dierenmishandeling in een slachthuis, en het verkeerd labelen van vlees. Etn. Adriaens was sinds september 2016 een onderdeel van Veviba en werd daardoor meegesleurd in een negatieve spiraal.

De belangrijkste retailers wilden door de link met de familie Verbist geen zaken meer doen met Etn. Adriaens. De impact voor het runderslachthuis was groot. Het bedrijf slacht momenteel slechts 3 van de normaal 5 werkdagen. Het personeel is deels economisch werkloos, en krijgt voor de andere dagen een uitkering.

De familie Verbist ging echter in hoger beroep tegen het faillisement.

“Gisteren kregen we echter goed nieuws”, meldt Pascal De Clerck, gedelegeerd bestuurder van Etn. Adriaens, ons. “Het faillissement van 31 januari werd in hoger beroep teniet gedaan!”

Adriaens kan dus verder slachten. Pascal De Clerck hoopt dat de negatieve berichtgeving en de angst van de boeren om runderen te leveren hiermee gekenterd wordt. Hopelijk krijgt het bedrijf daardoor een hernieuwde start en kan het binnenkort terug op volle toeren draaien.

Sowieso is er wel vers kapitaal nodig, want Anlofia zit nu nog met flink rode cijfers. Bovendien is het nog de vraag hoe de supermarkten op dit nieuws zullen reageren.

Anne Vandenbosch

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken