Startpagina Varkens

Filip Bonte en Els Vermeulen: ‘Laat je goed omringen zodat je meer een eigen koers kan bepalen’

Elke crisis heeft ook een positieve kant: je eigen bedrijfscultuur onder de loep nemen en andere keuzes maken. Het legde Els Vermeulen en Filip Bonte, varkenshouders en akkerboer, geen windeieren. “En daar plukken we nu met de uitstekende biggen- en varkensprijzen nog meer en beter de vruchten van.”

In Schore bij badplaats Middelkerke leven, werken en genieten Filip Bonte en Els Vermeulen. De nadruk op hun gemengd landbouwbedrijf ligt op de familiale varkenshouderij. Filip was voorbestemd om te gaan boeren, Els bijlange niet. Tot de liefde hen voor het leven verbond en keuzes werden gemaakt. Voor elkaar, én voor zeugen en biggen.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken