Startpagina Onderwijs

Nieuwe infrastructuur in het PITO Stabroek stoomt leerlingen klaar voor arbeidsmarkt

Net voor dit schooljaar startte, nam het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) in Stabroek een nieuwe melkrobot in gebruik. In maart huldigde de school nieuwe schapen- en paardenstallen in. Met deze mooie investeringen toont deze provinciale school aan dat het volop inzet op het land- en tuinbouwonderwijs.

Aan het PITO in Stabroek heb je een ruime keuze land- en tuinbouwopleidingen in het technische (TSO) en beroepsonderwijs (BSO). Recent deed de school forse investeringen in infrastructuur voor deze opleidingen.

Grote vraag naar goed geschoold personeel

“De provincie Antwerpen zet hard in op het land- en tuinbouwonderwijs. Het is immers een belangrijke sector”, stelt Godfried Van Craenendonck, technisch adviseur...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Onderwijs

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

Onderwijs De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.
Meer artikelen bekijken