Startpagina Varkens

China blokkeert varkensvlees uit Nederland

China laat tijdelijk geen varkensvlees meer toe uit een aantal Nederlandse slachterijen. De importban heeft te maken met COVID19-besmettingen in slachterijen van onder meer Vion en Van Rooi. Eerder sloot China al de grenzen voor varkensvlees van de Duitse slachterij Tönnies, uit de Verenigde Staten en uit een aantal andere Europese landen. Dat staat te lezen op Pigbusiness.nl.

China zegt zich zorgen te maken over de veiligheid van buitenlands voedsel. Op een voedselmarkt in Peking, waar onder meer vlees uit Europa zou zijn verkocht, was recent een nieuwe coronauitbraak gemeld. VarkensprijsVoor de varkensprijs kan de boycot van Nederlands en Duits vlees impact krijgen.

De vleessector wordt dan aangewezen op afzet op de Europese markt. Hierdoor kan het aanbod te groot worden, waardoor de varkensprijs daalt. Naar China gaan vooral poten, oren en staarten. Op de Europes markt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken