Startpagina Buitenland

Nederlandse boeren voerden dit weekend actie

In het weekend van 4 en 5 juli trokken landbouwers vanuit heel Nederland de baan op met hun tractor om actie te voeren. Ze protesteren tegen de plannen om de uitstoot van stikstof te verminderen, en willen een eerlijke prijs voor hun landbouwproducten. Zowel bij de terminal van Eindhoven Airport, als aan verschillende supermarktketens.

De persgroep Belga rapporteerde dit weekend over de verschillende boerenprotesten in Nederland. Het protest is gericht tegen het beleid van de regering om de uitstoot van stikstof te beperken. Hier een overzicht.

Zaterdag, naar de supermarkt

In heel Nederland kwamen zaterdagavond massaal boeren met hun tractor op straat voor een onaangekondigd protest. Tientallen tractoren reden door Amsterdam en bezetten wegen en distributiecentra van supermarktketens. Het protest is...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Buitenland

“Als Oekraïne verliest, dan loert er een wereldoorlog om de hoek”

Actueel Landbouwjournalist Iurii Mykhailov en landbouwer Tom Van Goey zijn het erover eens: ze hadden nooit gedacht dat de oorlog in Oekraïne zo lang zou duren. Twee jaar nadat Poetin zijn troepen de opdracht gaf om het land langs verschillende kanten aan te vallen, lijkt vrede echter nog niet in zicht. “Het Westen moet Oekraïne steunen, want Poetin heeft ook Europese landen op zijn verlanglijstje staan.”
Meer artikelen bekijken