Startpagina Actueel

België leidt internationale strijd tegen illegaal geproduceerd paardenvlees

Twintig procent van de buitenlandse paspoorten van slachtpaarden is vervalst, zo blijkt uit grootschalige internationale controles op de documenten van 157.000 paarden uit 8 verschillende landen. Dat meldt het federale voedselagentschap FAVV, dat samen met Nederland het project leidde tegen de illegale verkoop van paardenvlees.

De activiteiten maken onderdeel uit van de negende editie van de jaarlijkse 'Opson'-operatie onder leiding van Interpol en Europol tegen voedselfraude, waarover we vorige week al berichtten.

Er werd ook 117 ton paardenvlees gecontroleerd. In Europese slachthuizen werden zowel levende dieren als 17 ton paardenvlees in beslag genomen. In België werden 20 controles uitgevoerd,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Wat is de impact van je stem bij de Europese verkiezingen?

Verkiezingen Vlamingen trekken op 9 juni naar de stembus voor de Vlaamse en federale verkiezingen, maar kiezen die dag ook wie hen zal vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Heel wat landbouwdossiers, zoals de pesticidewetgeving en het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, worden op dit niveau bepaald.
Meer artikelen bekijken