Startpagina Varkens

Afrikaanse varkenspest aangetroffen bij 29 everzwijnen in oosten van Duitsland

In het oosten van Duitsland, langs de grens met Polen, zijn 29 gevallen van Afrikaanse varkenspest bij everzwijnen bevestigd, zo heeft het ministerie van Landbouw van de deelstaat Brandenburg woensdag gemeld.

Het eerste geval in deze streek werd op 10 september ontdekt. Tegen maandag was het aantal tot twintig gestegen. Het virus dat de ziekte veroorzaakt, is onschadelijk voor mensen maar bijna altijd fataal voor varkens.

Het is tot nu toe niet aangetroffen bij landbouwdieren in Duitsland. China, Zuid-Korea, Japan, Singapore, Brazilië en Argentinië kondigden een importverbod op Duits varkensvlees af nadat het eerste geval was opgedoken.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken