Startpagina Varkens

Duitse slachthuizen willen achterstand wegwerken

De Duitse varkensindustrie heeft landelijke en regionale overheden opgeroepen om de capaciteit in slachthuizen te vergroten om de groeiende achterstanden te verminderen. Door eerder opgelegde beperkingen vanwege coronabesmettingen onder personeel, was al een achterstand aan tienduizenden slachtrijpe varkens opgebouwd. Dat is nog steeds niet is opgelost. Doordat nu ook in Duitsland Afrikaanse varkenspest (AVP) is geconstateerd, mag Duitsland niet langer vlees exporteren waardoor nog grotere achterstanden in de vleesindustrie ontstaan.

“Varkenshouders maken momenteel een absolute noodsituatie mee, waarvoor we al weken en maanden op alle niveaus met ministeries, autoriteiten en dergelijke hebben gewaarschuwd”, zei de heer Staack van de Duitse brancheorganisatie ISN. “Deze noodsituatie vereist speciale maatregelen van alle kanten. Alles moet in het werk worden gesteld om ervoor te zorgen dat er geen infarct in de toeleveringsketen ontstaat.”

ISN zei dat biggenproducenten en vleesvarkens zich in ‘nood’ bevinden. Naast de ‘rampzalige prijs’-situatie –...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken