Startpagina Groenvoorziening

Bestuiving en bevruchting bij fruitbomen

Dat bomen en bossen belangrijk zijn voor het klimaat, is stilaan voor iedereen duidelijk. Dat is meteen ook de reden dat er in Vlaanderen, een van de meest bosarme regio’s ter wereld, heel wat acties ondernomen worden om de beboste oppervlakte uit te breiden. En niet alleen het milieu heeft baat bij meer groen. De reisbeperkingen en het on-hold zetten van ons sociale leven als gevolg van de Coronapandemie heeft velen onder ons doen beseffen dat groen en natuur in de omgeving onmisbaar zijn voor ons mentale welzijn.

We kunnen allemaal ons steentje bijdragen aan een gezonder klimaat, want iedere boom- het hoeven niet altijd bossen te zijn- telt. Een goed alternatief is het aanplanten van een fruitboom. Een laagstam of struikvorm past ook in een kleinere tuin, die niet alleen zorgt voor een uitbundige bloei in het voorjaar en welkome schaduw in de zomer, maar in de herfst ook nog zorgt voor een rijke oogst aan gezond en lekker fruit. Een uitbundige bloei is echter niet altijd een garantie voor een overvloedige oogst. Maar al te vaak gebeurt het in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenvoorziening

Plagen en ziektes bij kolen: Hoe ze herkennen, voorkomen en bestrijden?

Groenvoorziening Mei is de ideale maand om de jonge koolplantjes uit te planten. Kolen mogen dan al ‘groeien als kool’, toch heeft de teelt wel tijd nodig. Het vraagt bovendien de nodige kennis van de tuinliefhebber, vooral ook omdat ze gevoelig zijn voor ongeveer 40 ziektes en plagen. We zetten de belangrijkste op een rijtje en vertellen je hoe ze te herkennen, eventueel te voorkomen en indien nodig te bestrijden.
Meer artikelen bekijken