Startpagina Bedrijfsnieuws

Bayer ziet winst afnemen in aanloop naar Monsanto-overname

Farma- en agrochemiebedrijf Bayer heeft in het tweede kwartaal een lagere winst opgetekend: 1,2 miljard euro of 11,3 procent minder dan het jaar ervoor. De omzet nam wel licht toe, met 3,0 procent, tot 12,2 miljard euro. Dat maakt de multinational, die op de Duitse beurs genoteerd is, donderdag bekend.

Leestijd : 1 min

Bayer bleef de voorbije maanden zitten met grote stocks in Brazilië, waar bijvoorbeeld de vraag naar pesticiden afnam. Ook de handel in middelen die zonder recept verkrijgbaar zijn, presteerde zwak. In de aanloop naar de geplande overname van het Amerikaanse zaaigoedbedrijf Monsanto stelt Bayer daarom zijn prognoses bij.

De omzet, die van kunststofdochter Covestro inbegrepen, zal in het lopende jaar klimmen tot meer dan 49 miljard euro, zegt CEO Werner Baumann. In eerdere vooruitzichten ging het om een omzet van 51 miljard euro. De update kondigde Bayer al aan in juni.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken